bruphoto
Galleries in English
Brunkman Photography's Helsingborg galleries at Sphosting
Gallerier på engelska

Helsingborg - Home town of Brunkman Photography
 Forum
Har du frågor och / eller synpunkter om innehållet här kan du posta dem i forumet.
Forum

 Navigering
För att se större bilder klicka på rubriken invid bilden. Använd webläsarens Tillbaka-knapp för att komma tillbaka till den här sidan.
Tips: Högerklicka på länken och välj Öpnna i nytt fönster. Då öppnas bilden i ett nytt webläsarfönster och du behöver bara stänga det för att komma tillbaka hit.
Helsingborg.se

pilUpp

 Viktigt!
Om en länk inte skulle fungera vill jag att du meddelar mig detta så att jag kan åtgärda det. Tala om vilken länk det gäller.

Se fler bilder!

Helsingborgs Dagblad

pilUpp
Sofiero!

Sofiero slott
Sofiero slott
Sofiero slott (med stor slottsträdgård) var tidigare gamle kungen Gustaf VI Adolfs sommarparadis. Efter hans död fick kommunen överta det. Numera besöks det årligen av stora skaror turister från när och fjärran. Där hålls också utomhuskonserter som även de drar mycket folk. För några år sedan byggdes en ny entré till området. Många tycker det blev snyggt, men personligen tycker jag det liknar ingången till ett nöjesfält mer än till en slottsträdgård. Ja, smaken är ju som bekant delad.
Sommarbesök i slottsträdgården

Fotona tagna 03 juni 2003
Entrén
Entrén
Här betalar man 50:- och går in. Vill man besöka slottet kostar det lite mer. Den här gången valde vi dock att hålla oss ute i det vackra vädret. Det ångrade vi inte.

Slottet
Slottet
Detta är slottet sett nerifrån rhododendrondalen. Jag tror inte den heter så men det är ett passande namn. Vi besökte inte någon av serveringarna utan hittade en egen. På en mur vid en damm.

Rhododendron
Rhododendron 1
I dalen nedanför slottet växer rhododendron i stort antal. Så här års visar de upp sin blomsterprakt. Det finns blommor i nästan alla former och färger. Här en i... Ja, det är väl närmast orange.

Rhododendron
Rhododendron 2
Vart man än vände kameran möttes den av magnifika blommor. Här är en vit med gula inslag. Formen på blommorna är också olika och man upphör inte att förvånas.

Rhododendron
Rhododendron 3
Tyvärr hade jag problem med min kamera (baterierna var på upphällningen) varför detta är sista bilden härifrån för denna gången. Men som man säger i filmerna: "We will be back!"


Copyright © Brunkman Photography - All rights reserved
Valid CSS!