bruphoto
Galleries in English
Brunkman Photography's Helsingborg galleries at Sphosting
Gallerier på engelska

Helsingborg - Home town of Brunkman Photography
 Forum
Har du frågor och / eller synpunkter om innehållet här kan du posta dem i forumet.
Forum

 Navigering
För att se större bilder klicka på rubriken invid bilden. Använd webläsarens Tillbaka-knapp för att komma tillbaka till den här sidan.
Tips: Högerklicka på länken och välj Öpnna i nytt fönster. Då öppnas bilden i ett nytt webläsarfönster och du behöver bara stänga det för att komma tillbaka hit.
Helsingborg.se

pilUpp

 Viktigt!
Om en länk inte skulle fungera vill jag att du meddelar mig detta så att jag kan åtgärda det. Tala om vilken länk det gäller.

Se fler bilder!

Helsingborgs Dagblad

pilUpp
Slott och herrgårdar

Pålsjö slott
Pålsjö slott
Det finns ett antal slott och herrgårdar i och omkring Helsingborg. Pålsjö slott är väl det mest kända slottet. Vad herrgårdarna beträffar torde väl Fredriksdal vara den mest kända, även om man oftast förknippar namnet med friluftsteatern och dito museet.
Bilderna i den här kategorin är tagna vid olika tillfällen varför storleken är något varierande.


Slott och herrgårdar

Fotona tagna vid olika tillfällen
Fortuna Spa anno 2003
Fortuna Spa anno 2003
Denna före detta herrgård belägen mellan Rya och Fortuna är numera ett spa. Vad det hetat tidigare vet jag tyvärr inte. Klart är dock att det varit ett tämligen stort gods.

Fredriksdals herrgård
Fredriksdal
Fredriksdal uppfördes 1780-talet men det var först på 1800-talet som det byggdes ut och blev en herrgård. Numera är det en del av friluftsmuseet med en servering där man bl a kan köpa magnifika mackor.

Kulla Gunnarstorps slott
Kulla Gunnarstorps slott
Naturskönt beläget med en storartad sundsutsikt ligger Kulla Gunnarstorps slott. Slottet är inte öppet för allmänheten så man får nöja sig med att se det utifrån. Ja, inte mig emot.

Pålsjö slott
Pålsjö slott
Det rosa slottet. Här sett från sundssidan och i inte alltför vackert väder. Det ser ut som om det lutar och det gör det faktiskt i verkligeheten också. Ja inte lutar men ser ut att göra det.


Copyright © Brunkman Photography - All rights reserved
Valid CSS!