bruphoto
Galleries in English
Brunkman Photography's Helsingborg galleries at Sphosting
Gallerier på engelska

Helsingborg - Home town of Brunkman Photography
 Forum
Har du frågor och / eller synpunkter om innehållet här kan du posta dem i forumet.
Forum

 Navigering
För att se större bilder klicka på rubriken invid bilden. Använd webläsarens Tillbaka-knapp för att komma tillbaka till den här sidan.
Tips: Högerklicka på länken och välj Öpnna i nytt fönster. Då öppnas bilden i ett nytt webläsarfönster och du behöver bara stänga det för att komma tillbaka hit.
Helsingborg.se

pilUpp

 Viktigt!
Om en länk inte skulle fungera vill jag att du meddelar mig detta så att jag kan åtgärda det. Tala om vilken länk det gäller.

Se fler bilder!

Helsingborgs Dagblad

pilUpp
Stadens sevärdeheter

Träskulpturer vid hamninloppet
Träskulpturen Gångspelet
Det finns mycket att se runt om i Helsingborg: platser, konstverk och en hel del annat. Man kan hitta många skulpturer i stan men långt ifrån alla är att beteckna som sevärda enligt min mening.
Jag kommer här att presentera en del av vad som kan kallas sevärt. Det blir både platser, konstverk och byggnader.


Sevärdheter

I och omkring Helsingborg
Kulla Gunnarstorps mölla
Kulla Gunnarstorps mölla
En av alltför få kvarvarande möllor. Denna är från 1800-talet och av Holländsk härkomst. På somrarna har man visning av möllan med servering av kaffe. Värt att pröva på, eller hur?

Pålsjö mölla (vattenkvarn)
Pålsjö mölla
Detta är ocskå en kvarn fast en vattendriven sådan. Den är byggd i korsvirke och har anor från 1600-talet. Numera tror jag den tjänstgör som museum. Man serverar kaffe här också :)

Raus kyrka
Raus kyrka
Denna vitmålade medeltidskyrka från 1100-talet ligger vackert alldeles invid Råå ån. Jag har varit inne i den en gång och tittat. Nej, det serverades inget kaffe.

Sofiakällan
Sofiakällan
Alldeles invid den starkt trafikerade Hälsovägen (i folkmun kallad Ohälsovägen) ligger Sofiakällan. Jag har aldrig smakat på vattnet men det sägs vara frskt och rent.

Minnesmärke
Minnesmärke
I utkanten av Öresundsparken uppe på landborgen står detta lilla minnesmärke och har en storartad utsikt. Det är ett minnesmärke över sjömän som dött i andra vörldskriget.
2005: Detta monument ska flyttas till Parapeten. Ett lovvärt intiativ.

På Fredriksdals friluftsmuseum
Gammal bondstuga
Gammal bondstuga
Denna vackra och mycket gamla stuga eldhärjades för en tid sedan, men har därefter återställts i ursprungligt skick. Den är väl värd ett besök liksom det mesta här.

Gammal bondgård (med gödselstack)
Gammal bondgård
Det finns många gamla byggnader här. Bl a denna bondgård komplett med gödselstack! Gården används för det jordbruk som på tidstypiskt vis bedrivs här.

Väderkvarnen
Väderkvarnen
Den mer än hundra år gamla väderkvarnen restaurerades nyligen. Tydligen var den i ganska dåligt skick. Jag vet inte om man får gå in i den, men det serveras i alla fall inget kaffe. :)


Copyright © Brunkman Photography - All rights reserved
Valid CSS!