bruphoto
Galleries in English
Brunkman Photography's Helsingborg galleries at Sphosting
Gallerier på engelska

Helsingborg - Home town of Brunkman Photography
 Forum
Har du frågor och / eller synpunkter om innehållet här kan du posta dem i forumet.
Forum

 Navigering
För att se större bilder klicka på rubriken invid bilden. Använd webläsarens Tillbaka-knapp för att komma tillbaka till den här sidan.
Tips: Högerklicka på länken och välj Öpnna i nytt fönster. Då öppnas bilden i ett nytt webläsarfönster och du behöver bara stänga det för att komma tillbaka hit.
Helsingborg.se

pilUpp

 Viktigt!
Om en länk inte skulle fungera vill jag att du meddelar mig detta så att jag kan åtgärda det. Tala om vilken länk det gäller.

Se fler bilder!

Helsingborgs Dagblad

pilUpp
Råå - Ett gammalt fiskeläge

Vy mot Råå hamn
Råå sett från Örby ängar
Vid Råå-åns mynning alldeles söder om Helsingborg ligger Råå - en by (och stadsdel av Helsingborg) där mycket av det gamla glädjande nog bevarats. Bor man på Råå (ja, det heter Råå) så är man stolt över det och det med all rätt. Det är en vacker plats med gamla anor.
Råå är nog mest känt för sin egen världs­omseglare, som jag faktiskt haft nöjet att lyssna till när han höll en föreläsning om sina äventyr, men även för sitt skeppsbyggeri.

Tidig morgon på Råå

Fotona tagna 26 juni 2003 (kl. 07.15)
Råå hamn sett från bron
Hamnen
Klockan är knappt sju på morgonen och hela Råå badar i solsken. En liten båt är på väg mot sin hamnplats kanske efter en lyckad fisketur. Bilden är tagen från bron över ån / hamnen.

Hamninloppet
Hamninloppet
Vid ena piren ligger ett par turfiskebåtar varav i alla fall den ena (den vita) gör turer till Ven. Till vänster i bild skymtar en bogserbåt. Bilden är tagen i närheten av varvsområdet.

Norra delen av hamnen
Hamnens norra del
En turfiskebåt ligger till kaj. Den vita Byggnaden till höger i bild är hamnens restanrang: Råå gästgiveri. Jag har inte besökt etablisemanget så jag kan inte uttala mig om hur maten är.

Ut på fisketur
Turfiskebåtar
En av turfiskebåtarna har kastat loss och är på väg ut på en tur. Kanske går färden till Ven. Jag funderar på att följa med ut någon gång. Vi får se hur det blir.

Hamngata
Hamngata
En av de små gatorna i närheten av hamnen. Just nu ligger den nästan öde men om några timmar kommer det att vara gott om folk här på väg till och från stränderna vid Örby ängar.


Copyright © Brunkman Photography - All rights reserved
Valid CSS!