bruphoto
Galleries in English
Brunkman Photography's Helsingborg galleries at Sphosting
Gallerier på engelska

Helsingborg - Home town of Brunkman Photography
 Forum
Har du frågor och / eller synpunkter om innehållet här kan du posta dem i forumet.
Forum

 Navigering
För att se större bilder klicka på rubriken invid bilden. Använd webläsarens Tillbaka-knapp för att komma tillbaka till den här sidan.
Tips: Högerklicka på länken och välj Öpnna i nytt fönster. Då öppnas bilden i ett nytt webläsarfönster och du behöver bara stänga det för att komma tillbaka hit.
Helsingborg.se

pilUpp

 Viktigt!
Om en länk inte skulle fungera vill jag att du meddelar mig detta så att jag kan åtgärda det. Tala om vilken länk det gäller.

Se fler bilder!

Helsingborgs Dagblad

pilUpp
Fornminnen

Gravkulle på Ättekulla
Gravkulle på Ättekulla
Man hittar måhända inte så många fornminnen (fornlämningar) inne i själva stan, men i dess omnejd finns flera stycken. Till exempel finns det en gravkulle alldeles invid en skola strax söder om stan. (Det fanns även en del fornminnen inne i skolan men de flesta har slutat nu).
Jag har fotograferat några fornminnen under mina färder i och omkring stan, bl a en stendös.


Några fornminnen

I och omkring Helsingborg
Stendös vid Gantofta
Stendös vid Gantofta
Vid Gantofta ligger denna gamla stendös. Mitt ute på en åker en bit från vägen ligger den. Enligt en tavla som sitter uppsatt är dösen från yngre stenåldern.

Sliprännor
Sliprännor
En bit sydost om Gantofta, nere vid Råå-åns dalgång finns en vägg med en hel massa sliprännor. Exakt hur de uppkommit är man inte säker på men det är en imponerande syn.

Sliprännorna
Sliprännorna igen
Sliprännorna är ganska unika då de dels är så många på ett stället och dels är så djupa. Då stenen är spröd och lätt går sönder är det förbjudet att vidröra rännorna.


Copyright © Brunkman Photography - All rights reserved
Valid CSS!