bruphoto
Galleries in English
Brunkman Photography's Helsingborg galleries at Sphosting
Gallerier på engelska

Helsingborg - Home town of Brunkman Photography
 Kontakta mig
Via e-mail: Klicka på länken nedan


 Forum
Har du frågor och / eller synpunkter om innehållet här kan du posta dem i forumet.
Forum

 Navigering
För att se större bilder klicka på rubriken invid bilden. Använd webläsarens Tillbaka-knapp för att komma tillbaka till den här sidan.
Tips: Högerklicka på länken och välj Öpnna i nytt fönster. Då öppnas bilden i ett nytt webläsarfönster och du behöver bara stänga det för att komma tillbaka hit.
Helsingborg.se

pilUpp

 Viktigt!
Om en länk inte skulle fungera vill jag att du meddelar mig detta så att jag kan åtgärda det. Tala om vilken länk det gäller.

 Folkliv
Strandvägen
Strandvägen
Några få flanörer tar en promenad vid stranden. Sommartid är bilden en annan!
22 april 2003

Unga flickor vid Kärnan
Flickor vid Kärnan
Två unga flickor med mobiltelefon på väg ner i centrum
02 juni 2003

Badliv vid Fria bad
Sol, sommar och bad
En varm sommardag som denna är det gott om folk vid stranden.
16 juli 2003

Se fler bilder!

Helsingborgs Dagblad

pilUpp
Stadens centrum

Centrum sett från hamninloppet
Stadens centrum
Helsingborgs stadskärna har genomgått stora förändringar genom åren. En del har varit till det bättre, men det stora flertalet hade vi nog klarat oss utan. Till denna kategori hör tveklöst nya Knutpunkten, i folkmun kallad för "Sikt farväl". Det är ett passande namn.
Dunkers kulturhus är ett annat i raden av skräckexempel jag kan dra fram. Det har liknats vid ett kolapsat dragspel och det är tyvärr en adekvat beskrivning. Nå, nu är det inte om dessa denna sida ska handla.Bilder från Helsingborgs centrum

Fotona tagna 18 mars 2003
Hotel Kärnan på Järnvägsgatan
Järnvägsgatan
Hotel Kärnan är bara ett av flera hotel i centrum. Det ligger mitt emot nya Kuntpunkten och hade tidigare sundsutsikt. Det har man inte längre utom möjligen från översta våningen.

Järnvägsgatan söderut
Järnvägsgatan söderut
Stora huskroppar kantar gatan. Bortom husen skymtar några träd i Stadsparken. I det vita huset med röda taket låg tidigare en datorbutik där jag handlat några gånger.

Järnvägsgatan norrut
Järnvägsgatan norrut
Fler stora hus. Det beige huset har magnifika skulpturer alldeles i kanten av taket. Skulpturerna har marina motiv och jag tror en av dem föreställer självaste Neptun.

Blomsterarrangemang vid Rådhuset
Blomlåda
Det finns gott om vackra blomsterarrangemang i stan; inte minst här i centrum. Denna låda med påskliljor står utanför Turistföreningens entré i Rådhuset.

Tulpaner
Tulpaner
Sedan den nuvarande stadsträdgårdsmästaren tillträdde har staden fått många utsmyckningar. Dessa tulpaner (och minst lika många till) står på konsul Olssons plats.

En del av Stortorget
Stortorget
En del av det stora torget mitt i centrum. Som synes står även här blommor. Till höger syns det pampiga och lyxiga Grand Hotel. Det år inte et ställe jag brukar besöka.

Blommorna på Stortorget
Stortorgsblommor
Närbild av blommorna på Stortorget. Där klädbutiken (i bakgrunden) ligger låg tidigare resaturang Högvakten. Jag vet faktiskt inte när den slog igen (och visste det inte innan jag såg bilden!).

Musik- och fotobutik
Musikbutiken
Tidigare hette affären här Hefoma och där kunde man köpa det mesta som fanns på skiva (singlar, LP, EP). Man kan fortfarande köpa musik här. Och annat.

Fotona tagna 22 mars 2003
Centralhamnen
Centralhamnen
Detta är ett av tyvärr alltför få ställen där man ännu har utsikt över hamnen och sundet. Det gula huset är stadens gamla tullhus som också är Sund­bussarnas terminal. Vad det i övrigt används till vet jag inte.

Rådhuset
Rådhuset
Stadens rådhus beläget alldeles i slutet av Drottninggatan (den byter namn till Järnvägsgatan efter korsningen). Början av Stortorget (se nästa bild) skymtar hitom rådhuset.

Stortorget
Stortorget
Ett av stadens två centrala torg. I bakgrunden skymtar lite av det gamla befästningstornet Kärnan; en känd Helsingborgssiluett. Ryttarstatyn i förgrunden föreställer Magnus Stenbock.

Anrik kaffebutik
Anrik kaffebutik
Jag har bott i stan i fyrtiofem år (mer eller mindre) och den här affären har legat här så länge jag kan minnas. Den har även sett i det närmaste likadan ut. Jag vet inte om kaffekvarnarna används fortfarande.

Butikens skylt
Butikens skylt
Precis som butiken har skylten utanför sett likadan ut genom alla år. Det är bara att hoppas att såväl skylt som butik lever kvar länge än. Det behövs ställen man minns från förr.

Önskebrunnen
Önskebrunnen
Vid en tvärgata till Drottninggatan finns en liten öppen plats framför ett lågt, gammalt hus. Här ligger den så kallade Önskebrunnen (den glänsande kulan vid barnen är en del av den).

centkbro
centkbro
Denna nybyggda bro har fått sitt namn efter den lilla färja som gick fram och åter mellan Hamntorget och parapeten. Bron är en av de nya tillskott som jag tycker faktiskt har berikat stan. Enda felet är att biltrafik är tillåten.

Helsingörskajen
Helsingörskajen
Namnet på denna nyanlagda kaj är för mig något av en gåta. Avsikten med kajen var att besökande lyxkryssare skulle lägga till vid den; centralt och snyggt. Dock blev kajen alldeles för kort.


Copyright © Brunkman Photography - All rights reserved
Valid CSS!