pil besök
logo bruphoto besöker
 

Sida 2 av 3
Bild 7 - 12 (av 17)
Höstvandring i dalgången
Söndag 30 oktober 2005

Tid: 12.25 - 15.05
Väder: Sol, lätta moln, lätt dis, 10°C, måttlig vind S


Bilder till avsnittet

Vy mot åkern
Bild 7

Döda träd
Bild 8

Området vid Görarps mölla bjuder alltid på mycket vackert och idag är inget undantag. Trots flera besök här har jag aldrig tagit något foto ut mot åkern jag nyss passerat. Det gör jag nu (bild 7). Strax därpå blir jag tillfrgad av en man om strömstaren är en flyttfågel. Jag svarar efter bästa förmåga och han berättar att han hoppats få se en strömstare här idag. Det är dock lite för tidigt.

Det går en liten grusväg upp i backen och bort över åkern (till en gård). Invid den vägen och bakom några buskar står ett par döda träd, sannolikt almar, som Entek glädjande nog låtit stå kvar (bild 8). Det är bra att död ved får stå kvar då det gynnar hackspettar och olika insekter. Dessutom tycker jag att de ger ett lite stänk av vildmark åt området.

Jag överväger att ta ett foto av stigen ner mot parkerings- och rastplatsen vid Görarps mölla, men det blir inte av. Det står många bilar borta på parkeringen och jag vill ogärna få med dem på något kort. Att det kommer en del människor gör inte så mycket. Tidigare hade jag som policy att inte ta bilder med vare sig människor eller bilar om det inte var stadsbilder. Numera kan jag tänka mig att ha med människor.

bar
Bilder till avsnittet

Höstfärger
Bild 9

Väg vid de döda träden
Bild 10

Nästan mitt för stigen jag kom går en mindre stig in på andra sidan grusvägen och ringlar bort över en smal träbro. En liten bit ifrån den stigen står ett högt träd, en bok, med smal krona vars löv är nästan röda (bild 9). Det var det trädet jag såg när jag närmade mig. Så här på nära håll ter sig färgerna än skarpare när man ser dem med den blå himlen som bakgrund. Kanske förstärks färgintrycket av att träden intill är mer eller mindre döda.

Jag går ner en bit och tar sedan ett foto av grusvägen med de döda träden i bakgrunden (bild 10). Det är en snygg vy, tycker jag, inte minst i detta vädret med den blå himlen som bakgrund. Jag går in en bit på den lilla stigen och fram till stället där jag tidigare fotograferat vintergröna. Där är gott om gröna blad, men någon blomma kan jag inte se. kanske inte så konstigt med tanke på årstiden.

Det finns tämligen gott om snygga motiv här, men tyvärr även ganska gott om skyltar. Ibland kan det vara befogat med en vägskylt på en bild, men jag vill helst försöka undvika att få med sådana. Dessutom kan jag lätt rusa iväg och ta allt för många bilder. Det har hänt förr och kan lätt hända igen.

Jag börjar sakta dra mig neråt parkerings- och rastplatsen.

bar
Bilder till avsnittet

Mer höstfärger
Bild 11

Ån vid Görarps mölla
Bild 12

En bit in från vägen flankerad på ena sidan av några unga björkar med lysande gula kronor står en liten bok. Dess krona sprakar av färger likt en flammande brasa (bild 11). Framför dessa träd står några små träd som faktiskt är nästan helt gröna. Nu finns det ju faktiskt träd vars blad aldrig blir gula. Alarna, till exempel, fäller sina blad gröna. Träden på bilden är dock inga alar.

Jag fortsätter ner till rastplatsen. Där står som sagt många bilar och det sitter människor vid borden. Några är familjer med barn. Jag går förbi alla och ut mot den potonbrygga som anlagts i närheten. Märkligt nog är det ingen människa där. Jag går ut och ser mig omkring. Ån är bred som en mindre sjö här och dess vatten är nästan blankt som en spegel (bild 12). En bit bort håller en grupp gräsänder till och från träden intill hörs några björktrastar. Solen lyser på träden och får deras gulnande lövverk att nästan glänsa som guld.

Efter en liten stund lämnar jag Görarps mölla och fortsätter stigen mot Raus. Vid ett fikabord stannar jag och tar dagens sista smörgås. Det smakar riktigt gott och blir inte sämre av att jag får se ett par ormvråkar komma glidande över träden.

pilUpp

bar
« Föregående sida |  Nästa sida »

Copyright © Brunkman Photography - All rights reserved!