content Brunkman Photography - Images of Sweden  Evening view
  Index     Om bruphoto     Gallerier     Underdomäner     Siter  


och klockan är:
TimePage in English


LarryDesigns

pilUpp

Valid CSS!

Introduktion

Hej & välkommen!
Denna sidan handlar helt om min site – Brunkman Photography - Images of Sweden. Här hittar du länkar till övriga sidor såväl som korta nyheter om vad som händer och vad som komma skall. Välkommen att titta runt. Det finns en hel del att se!

Om siten & mig

Om den här siten
Brunkman Photography startade som en del av en mindre site och bestod endast av några få galle­rier. Detta var 1998. Som du kan se har saker och ting förändrats sedan dess.
På hösten 1999 lämnade Brunkman Photography den säkra (?) svenska marken och blev internatio­nellt. Members Tripod blev det första högkvarteret och kort därefter Dreamwater. Jag skulle kunna skriva flera sidor om den webvärden, men eftersom detta inte handlar om webvärdar låter jag bli.
Efter en kort sejour hos en mycket bra webvärd, som tyvärr blev tvungen att slå igen butiken, kom jag till Sphosting. De erbjöd visserligen inte lika mycket utrymme som den föregående men det var tillräckligt för mig. För en tid, i alla fall :)
Drömmen om en egen domän har funnits länge; allt sedan starten på den svenska siten. Dock verka­de jag aldrig få ihop de pengar som behövdes. En dag när jag besökte min favoritfontsite beslöt jag att kolla en länk där. Så hittade jag ASharedHosting. De erbjöd såväl domänparkering som -regi­strering och till ett befriande lågt pris. Jag gjorde slag i saken ett par veckor senare och resten är, som man säger, historia.

Om mig
Mitt namn är Lars Brunkman och jag föddes i Helsingborg i Skåne 1958. Jag bor fortfarande där. I unga år blev jag genom en vän intresserad av ornitologi; en hobby som jag än idag gärna ägnar mig åt.
Han fick mig även intresserad av fotografering och hjälpte mig att komma igång. Han var själv en duktig fotograf och jag var en stor beundrare av hans bilder. Sunset
Min första kamera (bortsett från ett antal lätta-att-använda kameror) var en rysk Zenith-E. Den såg mycket bättre ut än den var, men jag lyckades få en del fina bilder. Jag använde den tillammans med ett 400 mm Tokina-objektiv som jag senare sålde till en vän för ett löjligt lågt pris.
Vid det laget hade jag köpt både en ny kamera, en Pentax, och ett nytt 400 mm objektiv. Efter att ha varit en trotjänare under många år la kameran till slut av. Det var visst ett slutarfel. Jag hade köpt en ny Pentax en tid innan den gamla beslöt att "dra sig tillbaka" och den hade jag sedan under många år. Den "drog sig tillbaka" 1988 och på exakt samma sätt som den gamla.
Idag äger jag två kameror, båda av märket Pentax, och fyra olika objektiv (fem inräknat 400 mm objektivet som jag använder då och då).
Jag bor i en liten lägenhet med en storartad utsikt. En dag med god sikt kan jag se flera mil, ja, och givetvis Danmark (det är ju bara fyra km bort). De flesta av mina moln- och väderbilder är tagna från min balkong (som den här ovan).
Idag (hösten 2005) har jag bara en fungerande Pentax kvar. Detta sedan min äldsta Pentax, med motor, la av tidigt i våras. Det var nog motorn som gjort sitt. Synd, det var en bra kamera. Den återstående kameran fungerar än, men frågan är hur länge. Kanske dags att gå över till digitalt. Är någon där ute villig att donera en slant möjligen? :).
Växter i Skåne
Copyright © Brunkman Photography - All rights reserved!