bruphoto Kulla
 
Huvudmeny
G. gallinago


Larrys Graphics

Tisdag 13 september 2005

Tid: 12.40 - 16.30
Väder: Sol, lätt molnighet, god sikt, 18°C, svag vind NV

Det för årstiden ovanligt varma vädret höll i sig och det utnyttjade jag till att sticka ut i naturen. Att välja just Kulla var inte svårt. Det kändes faktiskt lite ovant att vara där ensam trots att jag varit det de flesta gångerna. Jag valde, även denna gången, att börja min vandring på det vanliga stället: den mindre grusvägen.
Att ormvråk blev första art var föga förvånande. Jag såg två stycken kretsa över skogen precis när jag kom dit. Kikaren packades snabbt upp och vråkarna beskådades en stund. Efter att ha rökt den sedvanliga ciggen började jag min vandring inåt området. Vid det öppna området där björkskogen, och en granskog, tidigare stått fick jag se en nötkråka.
Våtmarken var tom på fåglar även denna gång så jag fortsatte bort till stället där jag suttit vid de senaste besöken. På väg dit såg jag en ung lärkfalk dra förbi på snabba vingar. Jag följde den i kikaren så länge det gick. Efter att ha satt mig i gräset kunde jag beskåda några ormvråkar och senare även en större hackspett som besökte träden vid kanten av det lilla fältet.
Det blev ingen av det mest fågelrika dagarna, men jag fick se en glada och en spillkråka. Jag fick även se hela 9 korpar som först sågs flyga omkring och sedan hördes från olika håll.

bar
Fåglar & bilder
Nedan kan du se vilka fågelarter (och antal) jag såg under detta besök samt ett urval av de foton jag tog.

Fågelobservationer
i kronologisk ordning

Ormvråk 24 str SV
Storskarv 6 (str SV)
Nötkråka 1
Gärdsmyg 2 (hörda)
Lärkfalk 1 juv
Sparvhök 1 str V
Större hackspett 1
Korp 9
Spillkråka 1
Glada 1
Stenskvätta 1
Häger 1

Bilder från besöket
Se alla bilder i en slideshow!
Notera! Slideshowen öppnar i en javascript pop-up samt att Macromedia Flash player behövs!
pil Slideshow

Thumbnails Klicka för att se en större bild

Den öppna platsen där björkskogen tidigare stod  Blommande Oxalis vid den mindre grusvägen  Fältet med våtmarken  Den mindre grusvägen  Den större grusvägen
Tidigare stormhygge vid den mindre grusvägen  Ung planta med uppätna blad  Blommande parkslide  Mer blommande parkslide  Parkslide igen


Copyright © 2005 Brunkman Photography - All rights reserved