bruphoto Kulla Kulla
Huvudmeny
G. gallinago


  • · Kommer

Larrys Graphics

Inledning
Precis som ifjor (2005) har jag gjort ett flertal besök i Kulla Gunnarstorp. Jag har kunnat konstatera, med tacksamhet, att inget förändrats till det sämre. Det har faktiskt inte förändrats mycket alls. Den enda egentligen synbarliga förändringen var det lilla vita "hus" som placerats alldeles invid våtmarken.

Huset, inte större än en badhytt egentligen, förefaller vara av flyttbar karaktär och endast inrymma ett rum. Dörren och enda fönstret vetter ut mot våtmarken. Det skulle kunna vara avsett för fågelskådare och / eller fotografer, men jag befarar att det snarare är till för traktens jägare. Jag hoppas innerligt att jag har fel!

bar
Om sektionen och besöken 2006
Även om jag gjorde flera besök även i år så blev det inte lika många som ifjor. Trtos det fick jag se en hel del. Inte minst kanadagäss som i stora och tämligen högljudda flockar passerade åt väster under flera av mina besök. Jag gjorde även ett besök när området var täckt av snö. Det var i mars. Att det skulle vara snö där visste jag men jag räknade inte med att det skulle komma mer medan jag var där.

Jag hade även i år turen att få se en örn. Precis som ifjor var det en ung havsörn som frikostigt lät mig beskåda dess majestätiska uppenbarelse. Det var knappt någon vind den dagen, men uppenbarligen hade örnen ingenting emot det. Måhända var uppvindarna gynsamma. Där var även en lärkfalk som under en tid uppehöll sig i området kring våtmarken.

Jag testade en ny kamera under ett par av besöken. Ja, ny var den nu inte mer än för mig. En Pentax Zoom90 som jag faktikst tyckte tog riktigt bra bilder. Det var lite svårt att vänja sig vid att se genom en sökare och inte genom objektivet. Även autofokus var nytt och, upptäckte jag, ganska lynnigt. Det var inte alltid det blev fokuserat på vad jag avsåg att fokusera på.

Mycket nöje!

Copyright © 2005 Brunkman Photography - All rights reserved