Fredriksdal Museer & Trädgårdar
254 37  Helsingborg
Tel: 042 - 32 77 99  Fax: 042 - 32 77 98
E-post: info@floralinnea.com
Flora Linnea - Rosornas hem!
Flora Linnea

KORTA NOTISER
Nya ägare
Sedan 2005-09-01 har Flora Linnea nya ägare. Deras målsättning är att driva plantskolan och butiken vidare i ungefär samma anda som de förra ägarna. Fast bättre!

Svenskodlat
Som en av få plantskolor i Sverige kan Flora Linnea erbjuda svenskodlade Austin-rosor. Detta borgar för en högre kvalitet och bättre motståndskraft mot väder och sjukdomar.

Presenterat av bruphoto!

Om Flora Linnea
Flora Linnea finns i en 1700-talsprästgård på Fredriksdal museer & trädgårdar i Helsingborg. Här kan du finna varor för såväl trädgård som interiör, böcker och presentartiklar allt i en genuint gammaldags miljö. Föredrar du att handla online så går det också bra.
Välkommen!

Rosodlingen

Om innehållet
På dessa sidor, tillgängliga via menyraden ovan, finns foton från Flora Linnea. I skrivande stund är inte alla bilder uppe, men de kommer undan för undan. Så här långt är det mesta bildmaterialet från 2005, men även en del från i år. Det lär bli mer. Mycket mer.

Nyheter!

Rosenhäcken i full blom! :: 2006-08-29
Efter en lite trög start tog det sig ordentligt och i början av juli månad stod Flora Linneas rosenhäck i full blom. Det var nästan mer blommor än häck. Ja, lätt överdrift, men mycket var det. Jag gjorde försök att fånga allt på bild. Här kan du se resultatet!
Rosenhäcken >>

Perenner på Flora Linnea :: 2006-07-14
Perenner är tydligen inne i år och det beställs hem nya på löpande band. Stora och små, höga och låga, imponerande och diskreta, med och utan blommor. Det finns mycket att välja bland och de flesta färger finns representerade.
Till perennerna >>

Perenner på Flora Linnea :: 2006-07-09
Flora Linnea satsar mycket på perenner i år. Många olika sådana har inköpts och de röner stort intresse från kunderna. Ja, och även från en viss natur- & blomfotograf. Nu finns några nya gallerier med vackra och intressanta perenner att beskåda här.
Till perennerna >>

Vår på Flora Linnea :: 2006-06-05
Våren har äntligen kommit till Flora Linnea! Vintern klamrade sig fast värre än en Aksel Olsen och varade länge. Nu har äntligen våren kommit och med den sol, värme och blommor. Se bilder från ett vårpyntat Flora Linnea och njut av de härliga perennerna!
Till perennerna >>

Rosor! :: 2006-06-05
Det är visserligen tidigt på året, men det finns redan blommande rosor på Flora Linnea. Hur är detta möjligt? Jo, det handlar om stora rosor som tillbringat vintern på varmare nejder, närmare bestämt i ett växthus. De har återbördats till sitt rätta hem - Rosornas hem!
Till rosorna >>

Copyright © 2006 Flora Linnea AB / Brunkman Photography - All rights reserved