content Brunkman Photography's Cats

Om katterna
Jag har sedan snart ett år tillbaka hand om två katter tillhörande min systerson. Den större katten heter Busan (Jo, hon har lämnat sitt medgivande till att jag nämner hennes namn!) och är två år. Hon är sannolikt en blandning av vanlig bondkatt och norsk skogskatt. Pälsen är spräcklig i grått och gråbrunt med ganska många inslag av vitt. Det är en lugn och nästan lite förnäm katt (fast det är väl de flesta katter) och har därför även kallats Sessan.

Den mindre katten kallar jag för Den Lilla, i brist på bättre namn. Hon har ett "riktigt" namn som jag dock aldrig lyckats lära mig. Förmodligen inte hon heller ity jag aldrig använt det. Hon var mycket liten, bara tre månader, när hon och Busan kom till mig. Som alla ungar var hon nyfiken och skulle klättra upp på allt och undersöka allt. Detta har lugnat sig nu då hon snart fyller ett år. Hon är systerdotter till Busan som alltså är hennes moster.

Detta om katterna, nu till bilderna!

Bilderna
Fighten
En dag, jag tror det var i mars månad, började katterna plötsligt slåss uppe på matbordet. Det var aldrig fråga om något allvarligt slagsmål utan mer på lek. Naturligtvis var det den lilla som började. Hon ville väl som alla barn testa gränser. Det såg i alla fall kul ut när de båda satt på bakbenen och vevade med sina framtassar mot varann. Jag lyckades få några bilder.

fight  fight  fight

Påskriset
När påsken närmade sig inköpte jag, mot bättre vetande, ett påskris med vackert gröna fjädrar i. Jag visste att kombinationen påskris med fjädrar och katter bara kunde sluta på ett sätt. För att vara på den säkra sidan placerade jag påskriset ute på balkongen i en bastant kruka. Det dröjde inte länge innan katterna kom för att se vad det var för något. Till min förvåning verkade den lilla närmast rädd för påskriset. Busan däremot gick raka vägen fram och började dra och slita i en av fjädrarna. Den lilla såg på och tydligen övervann hon snabbt sin rädsla. Jag passade på att ta foton.

påskris  påskris  påskris

Blandade bilder 1
Jag har tagit ett flertal foton på katterna. Alla har inte blivit lyckade, men några. Jag minns speciellt en dag när det snöade. Flingorna var många och stora, och då vinden låg på kom de rakt mot balkongfönstren. Den lilla gjorde vad hon kunde för att fånga flingorna, men det var en glasruta i vägen.

båda  båda  båda  båda

Blandade bilder 2
Den lilla har varit ett lika kärt som svårarbetat fotoobjekt. Nästan ständigt i rörelse har jag fått jobba med att ställa skärpan. Det har inte alltid lyckats. I början gick hon gärna fram och nosade på objektivet när jag riktade det mot henne; ibland hppade hon ner bråkdelen innan jag tryckte av kortet. Men det blev ju några bilder.

den lilla  den lilla  den lilla

bar

Sponsorer / arbetsgivare klicka!

Copyright © Brunkman Photography - All rights reserved!