thmubs Brunkman Photography - Images of Sweden
Året i bilder

Oktober månad
Oktober brukar ofta buda på både fin och ganska varmt väder. Årets oktober var inget undantag även om det helt naturligt inte var lika varmt som i september. Det hindrade dock inte kvicksilvret från att söka sig upp i trakten kring tjugogradersstrecket. Fullt så högt kom det dock inte, men det var bra nära. Vinden var mestades svag eller måttlig och från SV eller S.

Jag började på en praktikplats i och med oktobers början och kom därför inte ut lika mycket som tidigare. Det stoppade mig dock inte från att ta tämligen många bilder när jag var ute. Kulla Gunarstorp besöktes ett antal gånger även denna månad, men även Örby ängar och Råådalen fick påhälsning.

Månadens bilder

Kulla Gunnarstorp  7 oktober

Det blev en dag jag sent kommer att glömma och det av en enda anledning: jag fick se en havsörn. Det var en ungfågel, men inte mindre majestätisk för det. Den gick ganska högt men jag tog foton av den ändå. Ett av dessa kan du se i min Kulla-avdelning. Länk finns i menyn till höger.

Fältvy  Skogsväg  Granar vid hygge  Gräs 

Kulla Gunnarstorp  13 september

Så här mot slutet av månaden sprakade naturen av höstens färger. Den här dagen gjorde jag ett av mina besök i Kulla, men jag gjorde flera stopp för att ta foton både på väg dit och på vägen hem. Det fanns mycket att fotografera och jag fick lägga band på mig för att det inte skulle bli för mycket. Bilderna här är endast från färden till Kulla. Vill du se bilderna jag tog i Kulla går du till min Kulla-avdelning.

Pålsjö skog  Pålsjö skog  Gård vid Sofiero  Vägen förbi Sofiero
Skogsväg  Allén vid Allerumsvägen  Allerumsvägen genom Kulla  Allerumsvägen genom Kulla 

Örby ängar - Råådalen  30 oktober

Jag var ledig på måndagen och passade på att göra denna cykeltur. Vädret var soligt och fint men vinden som kom från S var lite irriterande. Det fanns annat som dock irriterade mig mer, men det tänker jag inte gå in på här. Dagens största behållning, på mer än ett sätt, var den unga kungsörn jag hade turen att få se i Råådalen. Bilderna därifrån kan du för övrigt se här.

Vy över ängarna  Vy över ängarna /></a> 
      <a href= En bit av en äng  Raus kyrka bar

Copyright © Brunkman Photography - All rights reserved!