thmubs Brunkman Photography - Images of Sweden
Året i bilder

September månad
September, den första höstmånaden, brukar bjuda på ganska omväxlande väder. Man skulle kunnakalla den för höstens svar på april. Vädret i april är dock ännu mer omväxlande. Årets september bjöd på förhållandevis fint och lugnt väder. Inte många dagar med frisk vind och definitivt ingen höststorm.

I september börjar flyttfågelsträcket på allvar och då gäller det att vara ute. Det var jag. Jag gjorde ett flertal utflykter som alla utom en gick till Kulla. Som alltid fick jag se mycket fågel, och då inte minst rovfåglar, och jag tog tämligen många foton. Vädret var fint och mot slutet av månaden kunde man njuta av rena sommarvärmen!
Obs! Har du tittat i min Kullaavdelning kan du ha sett flera av bilderna här tidigare. Om inte, håll till godo!

Månadens bilder

Kulla Gunnarstorp  8 september

Första septemberbesöket i Kulla skedde i solsken och tjugotregradig värme! Det var en hel del fågel i farten, men faktiskt inte någon alls i våtmarken. Jag fick se glada och faktiskt tämligan många bruna kärrhökar. Mest honor men även ett par hanar.

Blå larv  Knäckt träd i skogen  Träd vid orkanhygge 

Kulla Gunnarstorp  13 september

Det vackra och för årstiden ovanligt varma vädret höll i sig även om det nu blivit lite svalare. Jag fick heller inte se lika mycket fågel som förra gången. Nå, jag är nöjd ändå. Och en del bilder blev det också. Vad som var överraskande var det exemplar av prärieoxalis som jag hittade. Det till och med blommade.

Prärieoxalis (knopp)  Skog med hygge bakom  Blommande parkslide  Vildkaprifol på knäckt gran 

Kulla Gunnarstorp  23 september

Denna dag bjöd på mycket rovfrågel, främst ormvråk och sparvhök. Men Kulla är fint och väl värt att besöka även man inte ser så mycket. Naturen är ganska omväxlande och det är faktiskt ganska tyst trots att väg 111 passerar tätt förbi. Man hör den men inte så mycket. Det är också ganska sällan man ser andra människor här. Men det händer.

Vy över våtmarksfältet  Fältet med våtmarken  Skog med hygge bakom 

Kulla Gunnarstorp  25 september

Jag kände ett starkt behov av att komma ut i naturen och då blev Kulla det naturliga valet. Här kan jag slappna av och för en stund glömma vardagens alla problem och krav. Det är skönt, och behövligt. Att man sedan får se en hel del gör ju inte det hela precis sämre.

Skogskant vid hygge  Vägen igenom förbi våtmarken  Vy över våtmarksfältet 

Ramlösa  26 september (ravinen & parken)

Vädret var inte det bästa med dis och mulnande himmel, men det blåste inte mycket. Cykelturen till Ramlösa blev ganska avkopplande även om den inte gav mycket i fågelväg. Det hade jag heller inte väntat mig. Jag fick inte tagit så många kort då ljuset var ganska långt ifrån bra.

Stig över kulle  Gångstig i ravinen  Hus ovanför parken bar

Copyright © Brunkman Photography - All rights reserved!