thmubs Brunkman Photography - Images of Sweden
Året i bilder

Juli månad
Juli kom till stor del att präglas av värme och även en hel del åska. Första hälften av månaden dominerades av en värmebölja där temperaturen sällan underskred 20 grader mer än möjligen nattetid. I värmens spår följde inte oväntat åska. Stora blaffor av blixtnedslag kunde ses på DMI:s site. Det mesta gick dock antingen norr eller söder om oss, igen.

Juli är nog utan tvekan den månad, möjligen med undantag för vintermånaderna, som jag är som minst ute och tar foton. I december - januari är det oftast för kallt och i juli ofta alldeles för varmt. Under värmeböljan i år blev det bara två egentliga utflykter. En den tolfte, mitt under värmeböljan, och en Långebergatur i senare hälften av månaden.

Månadens bilder

Cykeltur  12 juli (Ättekulla - Raus)

Det var egentligen för varmt för en cykeltur, men jag ville ut i det vackra vädret. Tyvärr jävlades min kamera en del och det tog oftast tid att få den att fungera. Jag är ändå glad att jag stack ut även om jag inte hittade allt för mycket att fotografera. Roligast var definitivt den solros jag fann växande vid en cykelbana nära Landskronavägen.

Vildäpplen  Solros vid cykelbanan!  Gulmåra  Blåklocka (Liten) 

Långebergatur  Okänt datum (Senare hälften av månaden)

När jag inte riktigt vet vart jag ska bege mig blir det ofta att jag cyklar till Långeberga (numera Bruces skog, om man ska vara noga). Här finns oftast något att fotografera; både i själva naturområdet och vid industriområdet. Jag har hittat många rara växter vid det senare.

Rosenvial med bi  Rosenvial  Skogsvy  Enefälad 

Mosshult  (Väla skog) 19 juni

Ovädersmoln Oväder på gång
Det hördes en hel del åska under månaden, dock mest på avstånd. Ibland kom det även här och molnen kunde vara nog så fascinerande.

Bilden: Ovädersmoln över Helsingborg.bar

Copyright © Brunkman Photography - All rights reserved!