thmubs Brunkman Photography - Images of Sweden
Året i bilder

Juni månad
Första sommarmånaden brukar sällan vara någon källa till glädje vad gäller vädret. Årets juni skilde sig väl inte direkt från tidigare år. Det var i och för sig mestadels vackert väder, men vinden envisades med att komma från NV och var därför ganska kylig. En del åska förekom också, men mindre än tidigare år, och det som kom gick oftast antingen norr eller söder om Helsingborg.

Under sommaren har jag, i alla fall de senaste åren, mest ägnat mig åt att fotografera blommor. Det blev inte så mycket av det i år. Jag var ute på nen del utflykter, bl  en uggleutflykt till Kulla på kvällen 8/6, men då hade jag inte kameran med mig. Det hade jag inte heller på min första kvällstur till Örby ängar 8/6, men väl på den andra 15/6. Dock tog jag inte många foton. Jag och min kompis gjorde även ett par utflykter.

Månadens bilder
Örby ängar 
Fodervallört Blommande blått
Huvudsyftet med kvällsturen var att fotografera en gul vallmo. Fotona blev tyvärr inte så bra. Dessbättre fanns det annat också.

Bilden: Blommande exemplar av fodervallört.

Grusväg Kvällsväg
Med en temperatur på strax under 20 grader och nästan ingen vind blev det en skön tur. I synnerhet här vid skjutbanan. Jag såg och hörde bl  rörsångare.

Bilden: Grusvägen utanför skjutbanan.


Mosshult  (Väla skog) 19 juni

Hästtunga Lite ovanlig växt
Efter att min kompis och jag besökt Biltema cyklade vi vidare till Väla skog (som jag kallar Mosshult). Vi fick höra både näktergal och kärrsångare.

Bilden: Blommande hästtunga.


Fotoutflykt  25 juni (Skogen / stranden vid Sofiero)

Vid vårt andra besök här för året kunde vi gotta oss åt solsken och skön värme. Det fotograferades en del och togs en del videofilm. Fotografera vid havet är ju något speciellt oavsett om det är stillbilder eller rörliga sådana. Ljuset är ofta fint och man har många motiv och möjligheter. Nedan är några av de bilder jag tog.

Strandvy mot Helsingborg  Vy mot Kronborg, Helsingör  Marviol  Blombockar på rölleka 


bar

Copyright © Brunkman Photography - All rights reserved!