thmubs Brunkman Photography - Images of Sweden
Året i bilder

April månad
April är den månad när det verkligen börjar hända saker ute i naturen. De första flyttfåglarna kommer hem från sina vinterkvarter, insekter börjar synas och det börjar bli grönt i buskar och snår. Dagarna blir allt längre och temperaturen stiger så sakta mot behagliga nivåer. Vädret kan ju dock skifta från en dag till en annan; vi känner väl alla till begreppet "aprilväder".

Jag brukar som regel börja mina fotoutflykter just i april för att dokumentera vårens ankomst i bild. Det har blivit en stor mängd vårbilder varför jag numera tar sparsamt med vårbilder. I år företog jag därför bara två fotoutflykter på egen hand och det var Råådalen (18/4)och Långeberga (25/4).Jag och min kompis gjorde också ett par utflykter då vi fotograferade respektive videofilmade.

Månadens bilder
Blandade bilder  Okänd datum (början av månaden)

Sanservieria Blommande krukväxt
Jag brukar inte fotografera krukväxter, men när min Sanservieria (Svärmors tunga) blommade gjorde jag ett undantag från denna "regel".

Bilden: Svärmors tunga på väg att blomma.

bar
Sunset Solnedgång
Från min balkong har jag sett, och fotograferat, mången solnedgång. Bor man på tionde våningen med utsikt åt väster blir det lätt så.

Bilden: Vacker solnedgång sedd från min balkong.


Fotoutflykt 1  12 april (Pålsjö skog)

Vårskog Vår i skogen
Första fotoutflykten med min kompis gick till Pålsjö skog med omnejd. Vädret var faktiskt riktigt skönt med solsken i även lite trevlig värme.

Bilden: Stigen in i Pålsjö skog.


Fotoutflykt 2  16 april (Skogen / stranden vid Sofiero)

Alldeles ovanför Tinkarpsbacken, på landborgskanten, breder en vacker tallskog ut sig. Dit gick den andra fotoutflykten min kompis och jag gjorde. Vädret var på vår sida även den gången även om det emellanåt var lite kyligt i vinden. Här är några bilder jag tog.

Tallskogen  Tallskogen  Strandvy åt S  Strandvy åt N 

Råådalen  18 april (Från Raus till Gantofta)

Råådalen, med den vackra Råå-ån, har jag besökt många gånger. Kanske är där som allra vackrast under vår- & försommar. Jag gick från Raus kyrka upp till Gantofta och där testade det nyanlagda gångstråket på andra sidan ån. Det visade sig bestå av en smal träspång och var inte så långt. Jag tog bara några få foton, vilket är ovanligt när jag besöker Råådalen.

Äng under vatten!  En liten del av ån  Den smala spången 

Långebergarunda  25 april (Långeberga - Ragnvalla - Jordbodalen)

Scilla Vårblomma
Så här i slutet av månaden var det ganska gott om vårblommor. Vårstjärnor, blåstjärnor, svalört och en hel del vitsippor.

Bilden: Rysk blåstjärna.bar

Copyright © Brunkman Photography - All rights reserved!