thmubs Brunkman Photography - Images of Sweden
Året i bilder

Mars månad
Det var en påfallande kall mars 2005, men vädret var i gengäld övervägande vackert. I början av månaden var det minusgrader och det kom även lite snö, sedan höll sig kvicksilvret ovan nollstrecket. Högre än 5 - 6 grader orkade det dock inte.

Jag företog inga fotoutflykter under månaden förutom den som bilderna här är hämtade från. Det var jag och en kompis som beslöt oss för att lufta våra kameror en dag då vädret var lugnt och vackert. Vi höll oss dock i stan, närmare bestämt kring Stadsparken. Det var kyligt med endast en plusgrad och den sol som frikostigt sken gav ingen värme att tala om.

Månadens bilder
Fotoutflykt i stan  19 mars

Krokus Vårblommor
Det var inte mycket vårblommor utslagna, men vi såg snödroppar, vintergäck och krokusar. De flesta krokusar var dock små och ännu inte helt utslagna.

Bilden: En gul krokus på väg att slå ut (Stadsparken).

bar
Påskris Påskpynt i stan
Påsken inföll tidigt i år och på flera platser i stan var det pyntat med påskris i vackra korgar. Dessa stod uppställda i grupper på strategiska (?) platser i stan.

Bilden: Grupp av påskris vid ingången till Stadsparken (Trädgårdsg. - Järnvägsg.)

Blommor Påskrisen var inte de enda dekorationerna i stan. Här och var fanns träbaljor med vackra grupper blommor, företrädelsevis påskliljor och tulpaner. På andra ställen fanns liknande arrangemang men då i stora fat av metall. De var inte mindre tilltalande.

Bilden: Blomstergrupp på Trädgårdsgatan.

bar
Is Vintrig påminnelse
Vid Bergaliden, där det brukar finnas ett vattenfall, fick i en påminnelse om att det ännu inte var vår: det var is på vattnet!

Bilden: Isbildning i vattenfallet (Bergaliden)


Copyright © Brunkman Photography - All rights reserved!